Programes d'educació ambiental

Publicador de continguts

Aqualogia

 

Aqualogia és el programa escolar de l’aigua que apropa els cicles natural i urbà de l’aigua a l’alumnat d’educació primària. Amb un enfocament basat en la cura de l’entorn, la sostenibilitat dels recursos i l’actuació sobre el canvi climàtic, Aqualogia descobreix a l’alumnat de primària el cicle integral de l’aigua, com aquesta arriba a les nostres cases i quins tractaments són necessaris per consumir-la i retornar-la al medi natural. Els educadors i educadores que duen a terme les sessions d’Aqualogia a les aules també posen a la disposició del professorat una eina didàctica adaptada al currículum de cada cicle educatiu, perquè puguin seguir tractant el tema al llarg del curs. La durada de les sessions presencials és de 90 minuts.
 
Podeu sol•licitar la sessió presencial per al vostre grup classe a través del formulari d’inscripció.
 
D’altra banda, en el curs 2021-2022, el programa es va digitalitzar per tal de garantir l’accés a tots els continguts i recursos didàctics, sigui a l’aula o des de casa. El contingut del programa es troba en una aula digital específica per a cada grup escolar, a la qual podrà accedir tant el docent com l’alumnat, de manera anònima.
 
Podeu sol•licitar l’accés a l’aula digital a través del formulari d’inscripció. Un cop enviat el formulari, us confirmarem el registre per al mes seleccionat i us proporcionarem el vostre usuari i l’enllaç a l’aula. Podreu triar entre fer l’activitat a l’aula o des de casa en remot. Així mateix, disposareu d’un servei d’assistència pedagògica per resoldre dubtes i incidències, i, a més, tindreu a l’abast les eines per avaluar el progrés del vostre grup.

Quins són els objectius?

  • Conscienciar sobre la importància de l’aigua.
  • Fomentar una actitud positiva envers el medi ambient mitjançant el coneixement dels cicles natural i urbà de l’aigua.
  • Conscienciar sobre la crisi climàtica i promoure l’actuació col·lectiva per encarar-la.
  • Potenciar la participació i la interacció dels alumnes mitjançant l’ús de les noves tecnologies amb un programa 100% online.
  • Posar a disposició del professorat i els escolars una eina didàctica adaptada al currículum de cada centre educatiu.

 

Formulari d'inscripció